Onnistuneet Kesämarkkinat

1. elo, 2017

Suosiolliset säät takasivat jälleen Kesämarkkinoiden onnistumisen. Kolmipäiväisten markkinoiden aikana Kristiinankaupungissa vieraili arviolta 70 000 tuhatta ihmistä, mikä on uusi ennätys!

Kävijämäärän huomasi hyvin myös Krepelinin pihan kirpputorilla ja Arabia-makasiinissa jossa jo perjantaina ajoittain oli tungosta kun mm ensi kertaa kaupungissa vierailleet ihastelivat talon ja pihapiirin aarteita tai nauttivat munkkipossu kahvit. Lasi, posliini, retro ja muut vanhat esineet vaihtoivat omistajaa ahkerasti.

Kävijöitä oli myös ulkomailta. Sieltä täältä kuului mm. tanskankieltä, flaamia (Hollanti), saksaa, englantia, ruotsia, japania jne. Ja ihastuneita kommentteja tuli runsaasti. Hämmästeltiin väkimäärää, pihapiiriä ja rakennusten kauneutta sekä koko kaupungin viehättävää olemusta. Paljon kehuja sai myös uusi rantabulevardi ja vierasvenesatama.

Seuraavan kerran ovet ovat auki Vanhanajan toripäivänä, lauantaina 2 syyskuuta. Tervetuloa silloinkin!!

TUPARENKI

Puoli kuuta peipposesta, pääskysest ei päivääkään.

22. huhti, 2017

Kevät antaa odottaa itseään. Peipposet saapuneet lintulaudalle mutta pääskyjä  vielä odotellaan...

Hitaan hitaasti kevät etenee ja kesää kohti mennään.

Kesäkauden ensimmäinen tapahtuma Tuparengin osalta on taas Kristiinankaupungin Avoimet Portit tapahtuma 17-18 kesäkuuta jonne odotetaan runsaasti vierailijoita, myös Krepelinin pihapiiriin ja tietysti sinne meidän Arabia-makasiiniin. Syksyn ja kevään aikana löytyneet aarteet, lasitavara, nippelit ja näppelit ym. rompe laitetaan framille sitä mukaan kun ehditään, eli tervetuloa katsomaan mitä makasiinista löytyy!

Lämpöisiä  säitä odotellen.....

Terveisin Tuparenki / Arabia Makasiini

Kuvia ja ajatuksia avoimet portit viikonlopusta....

25. kesä, 2016

Avoimet portit tuli ja meni...........

Ja nyt se on avattu!

Siis uuden ulkoasun ja  elämän saanut  entinen"korttelihuussi" tai käymälä, miksi sitä nyt kukin haluaa nimittää! Noin sata vuotta sitten koko apteekkikorttelin asukkaiden ja työntekijöiden käyttämää yhteisvessaa kävi ihastelemassa ja ihmettelemässä moni Kristiinankaupungin avoimet portit tapahtumassa vieraillut! Moni nuorimman sukupolven edustaja näki ensimmäistä kertaa moisen ihmeellisyyden!  :)                                Joku taas pikkuisen hätkähti alhaaltapäin havaittuja reikiä, ja vastaavasti hymähteli kun saattoi kurkistaa sellaisen läpi alhaalla kahvia nautiskelevia. Eipä ole vastaavaa ihan äkkiä tullut vastaan totesi moni!

Seuraava koitos onkin sitten 3 päiväiset kesämarkkinat, eli tervetuloa taas Kristiinankaupunkiin ja Krepelinin pihapiiriin, Itäinen pitkäkatu 47 :n  heinäkuun 15-17 pvä.

Terveisin Tuparenki

 

Avoimet Portit......

16. touko, 2016

Avoimet Portit tapahtuma 18-19.6.2016 Kristiinankaupungissa lähestyy.........

Kesäkuun hittitapahtuma kotikaupungissani on ehdottomasti Avoimet Portit joka avaa vierailijoille mahdollisuuden kurkistaa eri ikäisten talojen pihoihin ja ehkä jopa sisätiloihin.

Arabia-putiikki haluaa uudistua ja siksi olemme jo jonkin aikaa työskennellyt uuden nähtävyyden parissa riihen viimeiseenkin päätyyn!

Nyt kannattaa siis poiketa 8 tieltä  ja ajaa Kristiinankaupunkiin jo kesäkuussa, viikkoa ennen juhannusta ja tulla tutustumaan pikkukaupungin pihoihin ja saloihin sekä tietysti Arabia-putiikkiin Krepelinin pihassa jossa kaikenlaista muutakin nähtävää!

Tervetuloa siis kaikki tutut ja tuntemattomat vuonna 1812 rakennetun Krepelinin kauppiastalon pihapiiriin kahville ja löytöjä tekemään.

 

Terveisin Tuparenki.fi  &

Krepelin.fi

Itäinen pitkäkatu 47

64100 Kristiinankaupunki

 

Teksti

22. helmi, 2016

Hei, ja terveiset Hämeenlinnasta!

Messut Hämeenlinnassa  on nyt siis takanapäin ja iloksemme voimme kertoa että messut olivat positiivinen kokemus. Kävijöitä tulvi ovesta ensimmäisen 2 tunnin aikana jopa 700 mikä on hienoa ja kupit, pullot, purkit, kellot ym. esineet vaihtoivat omistajaa kun keräilijät löysivät kokoelmiinsa täydennyksiä. Hämeenlinna osoittautui meille todelliseksi koulutuspaikaksi, saimme nimittäin vieruskaveriksi ihmisen jonka pitkä kokemus ja tieto -taito alalta hämmästytti! Saimme infoa niin suomen tuontikiellosta ennen vuotta -63 kuin vanhojen mestareiden tuotteiden synnystä ja myynnistä.

Sellainenkin kuriositeetti että pieni Riihimäen lasilautanen jota olimme arvelleet käytettävän esimerkiksi voille, mädille tai pikku "paloille" kuuluukin hienon ladyn pukeutumispöydälle. Siinä nimittäin säilytettiin ns.hengettömiä, eli hiusneujola! Nyt siis tiedämme mitä myymme kun seuraavan kerran vastaava lautanen tulee vastaan.

 🙂  

Kaikenkaikkiaan mukava porukka oli myyjiksi saapunut, jotkut ennestään tuttuja jotkut uusia tuttavuuksia joiden tuotevalikoimista löytyi seinäkelloista pieniin pilleripurkkeihin ja kaikkea siltä väliltä, toki enimmäkseen tarjolla oli posliinia ja designlasia.

Lasimuotoilija Helena Tynellin suunnittelemat Pala-maljakot ja  erilaiset pullot olivat tällä kertaa erittäin haluttuja mikä on tyypillistä kun ottaa huomioon että ko. taiteilija kuoli 97-vuotiaana 18 tammikuuta tänä vuonna. Tynellin ehkä kaikkein tunnetuin tuote on Riihimäen lasille suunniteltu Aurinkopullo jota valmistettiin vuosina 1964-1974 neljää kokoa ja ainakin 19 eri väriä ja jonka suurimmista, esimerkiksi lilan-sävyisestä saa pulittaa satoja euroja. Eli jos omistat aurinkopullon pidä siitä kynsin ja hampain kiinni koska se on nyt arvossaan. :)

Nyt onkin sitten messut meidän osalta käyty ja keskitymme kesän tapahtumiin. Uuden kahvilan suunnittelu ja valmistelu tulee viemään aikaa ja energiaa kun kierrellään etsien uutta tavaraa ja erikoisuuksia avoimet pihat tapahtumaan ja kesämarkkinoille.

Eli, iloista kevättä kaikille sivun lukijoille

Toivottavat Aija ja Pauli

TUPARENGIN ARABIA-MAKASIINISTA